Nieuws

We wensen iedereen een schitterende eindejaarsperiode toe! Moge deze kerst gevuld zijn met warmte, liefde en gezelligheid. We kijken alvast reikhalzend uit naar nieuwe LENTRIAC-avonturen in het komende jaar!

Op zondag 10 september 2023 vond het BK jeugdtriatlon plaats in Hofstade, opnieuw een absoluut TOP-dagje voor onze club! Het BK werd een mijlpaal voor ons jongerenlegioen met een allereerste Belgisch kampioen, een zilveren en een bronzen medaille:

 • Ibe Baelde, Belgisch kampioen junioren
 • Mats Decoene, Belgisch vicekampioen jeugd B
 • Rube Claus, 3de plaats jeugd B

 

Proficiat aan alle 17 deelnemers, bedankt ouders, supporters en trainers/begeleiders!

Welkom op onze jaarlijkse benefiet die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 21 oktober vanaf 19 uur in Park Ter Walle (Menen).

Naar jaarlijkse traditie organiseren we met LENTRIAC ook een benefiet. Gezellig samen zijn, lekker eten en drinken, misschien een dansje plaatsen, en nieuw dit jaar: een (ludieke) bingo! Uiteraard is het ook de bedoeling om onze bescheiden clubkas een klein beetje te spijzen.

Eetkaarten kosten €25 (of €18 voor -12 jarigen). De drank is apart en wordt de avond zelf via drankkaarten verrekend.

We zoeken nog mecenassen die met hun naam en toenaam (logo) op de onderleggers willen pronken (€50 / vakje) en/of die naturaprijzen aanbrengen voor onze ludieke bingo. Laat maar horen!

Heb je nog vragen? Ping iemand van het bestuur of stuur een mailtje naar info@lentriac.be - alvast bedankt bij voorbaat!

PS check ook onze bingotastische benefiet op Facebook - klik hier

PS2 Je kan ook online kaarten, steunkaarten of sponsoring bestellen via dit formulier

Onze traditionele, jaarlijkse Happening vindt plaats op zaterdag 11 maart 2023 met als uitvalsbasis Park Ter Walle in Menen. Van 's morgens tot 's avonds vullen we die dag met (extra-)sportieve activiteiten:

 • Zwemtraining
 • Ontbijt
 • Fietsrit
 • Loopsessie
 • Douchen
 • Massage
 • Afsluit met hapje en drankjes


Leden krijgen alle info via Twizzit/mail. Tot dan!

LENTRIAC wenst iedereen een gelukkig en gezond 2023!

Lid of sponsor? Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwjaarsreceptie op 21 januari!

LENTRIAC wenst alle leden, ouders, supporters en sponsors een fijne eindejaarsperiode!

Op donderdag 6 oktober 2022 treden 3 Lentriac'ers aan in Kona voor het IRONMAN World Championship!

 • Lies Vermont kwalificeerde zich in Vichy in augustus 2019, waar ze haar allereerste volledige triatlon met brio afwerkte. Wegens Corona gingen de WK's van 2020 en 2021 niet door, vandaar haar deelname in 2022.
 • Johan Wyckaert en Michiel Battheu wisten een ticket te bemachtigen in Thun waar er enerzijds vrij veel tickets te verdienen vielen; en anderzijds weinigen erop sprongen. Vandaar deze unieke kans die zij nu grijpen om deel te mogen nemen aan deze wedstrijd waar velen enkel kunnen van dromen.

Succes Johan, Lies en Michiel, we kijken ernaar uit!

BINNENKORT

OVER LENTRIAC

LENTRIAC vzw werd op 1 oktober 2009 boven de doopvont gehouden en vatte haar eerste sportieve activiteiten aan vanaf januari 2010.

LENTRIAC staat voor Leie Endurance & Triathlon Club en legt zich toe op duursport in het algemeen en duatlon en triatlon in het bijzonder. Onze club groeide al snel van initieel dertig naar een zeventigtal leden gedurende de eerste jaren. Vandaag tellen we ruim 105 leden, volwassenen en jeugd. Meerdere gekwalificeerde trainers verzorgen zwem-, loop- en fietstrainingen. Daarnaast voorzien we stages en wedstrijdbegeleiding.

De club met atleten uit de wijde omgeving van Zuid-West-Vlaanderen groeit en bloeit. Onze populariteit en zichtbaarheid nemen exponentieel toe – mede dankzij het peterschap van onze jeugdcoördinator en IRONMAN wereldkampioen Frederik Van Lierde. Als club investeren we dan ook in de volwassenenwerking en vooral in de jeugdwerking – en dit met aantoonbaar succes. 

Interesse om lid te worden? Meer weten? Vragen? Stuur gerust een vrijblijvend mailtje naar info@lentriac.be of spreek één van onze (bestuurs)leden aan.

© LENTRIAC vzw | Fout melden